Evangeline & Amanda’s historier

Ifølge FNs estimater er der omkring 2,5 millioner mennesker, der hvert år er udsat for menneskehandel. Det er dog svært at sige med sikkerhed, hvor mange der egentlig er ofre for menneskehandlers brutale udnyttelse for penge.

Hvis man ser bort fra statistikker og tørre tal er der mennesker, der bliver udnyttet, tvunget til prostitution og lider hårdt under dette. Vi bliver nødt til at indse, at disse ofre for menneskehandel ikke blot er en anonym menneskemængde, men individer med en historie.

HopeNow bringer her historier fra to af disse kvinder. De er begge blevet handlet ind i prostitution i Danmark. Kvindernes navne er fiktive, men deres historier er ægte. Vi fortæller deres historier med deres tilladelse.

Evangelines historie:

Min mor og far døde, da jeg var syv år gammel. Jeg var efterladt til min tante, der var ond ved mig og udnyttede mig. Hvis du læser historien om Askepot – sådan var livet for mig. Jeg arbejdede 16 timer om dagen, hvor jeg bar vand, vaskede tøj, gjorde rent i huset og solgte frugt på markedet. Jeg blev slået næsten alle dage. Da jeg blev 16 år foreslog min tante, at jeg skulle tage til Europa, hvor jeg kunne få et godt job og en uddannelse. Jeg troede, at dette ville blive min store chance i livet.

Jeg var glad for at komme væk fra hende og tog af sted uden bekymringer. Jeg rejste gennem ørkenen og over vandet. Jeg så mange mennesker, der druknede og andre forfærdelige ting. Jeg endte i Spanien, da jeg var 18 år og i løbet af et par dage blev min drøm om et bedre liv knust. Jeg var tvunget til at arbejde på gaden og tjene penge som prostitueret. Min Madame, der kaldte sig min tante, sagde, at min gæld var 50.000 euro for transport og papirer.

Det var et forfærdeligt liv, og jeg var meget bange hele tiden. I 2008 blev jeg sendt til Danmark, fordi min trafficker sagde, at jeg kunne tjene flere og hurtigere penge her. Jeg mødte politiet første gang, da jeg blev voldtaget af en kunde, der forsøgte at slå mig ihjel. En af politibetjentene var sød ved mig og kontaktede HopeNow. Jeg ansøgte om asyl i Danmark. Til at starte med løj jeg om, hvem min trafficker var, men da jeg begyndte at stole på HopeNow og politiet fortalte jeg den sande historie.

Først fik jeg ikke opholdstilladelse, men HopeNow kæmpede hårdt for min sag efter jeg fortalte den sande historie, og sammen med min advokat formåede vi at vinde sagen. I fremtiden håber jeg, at flere kvinder tør at fortælle politiet om deres traffickere, selvom det er svært. I Danmark kan du ikke vide med sikkerhed om du bliver sendt tilbage for at blive slået ihjel af dine traffickere selvom du har vidnet mod dem.”

Opfølgning:

Heldigvis modtog Evangeline asyl i Danmark. HopeNow samarbejder tæt med en god advokat, der appellerede sagen og vandt, fordi det blev vurderet, at der var en overhængende fare ved at sende Evangeline tilbage til Afrika. HopeNow har også fungeret som støtte og kontaktperson for de kvinder, der er blevet udsat for menneskehandel i deres lange proces af at blive integreret i Danmark.  

Amandas historie:

Jeg kommer fra en meget fattig familie i Sydamerika. Da jeg var seks år gammel blev jeg voldtaget første gang. Min barndom var fyldt med seksuel udnyttelse. Da jeg var 17 år blev jeg handlet til Japan og tvunget ind i prostitution. Jeg skulle tjene $100.000 for at få min frihed.

Jeg fik min frihed, da jeg havde tjent pengene. Jeg tog til Spanien og var prostitueret for mig selv uden nogen traffickere. Jeg var blevet hårdfør og havde mistet den lille uskyld jeg havde bevaret. Krisen i Europa gjorde det svært at tjene penge, og da jeg blev tilbudt et job i et dansk bordel takkede jeg ja.

Jeg havde hørt, at Danmark var et godt sted at tjene penge uden traffickere og organiserede kriminelle netværk. Jeg kom til Danmark, og det viste sig, at jeg tog fejl… Jeg var blevet handlet endnu engang, ligesom dengang jeg var 17 år. Jeg var igen tvunget til at arbejde min gæld af og bordelejerne blev ved med at finde på flere udgifter, jeg skulle tilbagebetale.

Det var både erotiske billeder til en hjemmeside, transport, reklamer i avisen og en meget høj husleje. Jeg skulle arbejde på deres præmisser, og kunne ikke gå ud som jeg lystede. Jeg opdagede, at de andre piger på bordellet var bange for dem, fordi de blev kontrolleret med psykiske og fysiske trusler.

Jeg er en kvik kvinde og har stiftet bekendtskab med verdens uransaglige veje. Jeg overvejede at skrive en bog og følte, at jeg havde kontrol over mit eget liv, men blev alligevel snydt af en gruppe traffickere. HopeNow hjalp mig til at komme over chokket og de traumer oplevelserne efterlod. De gav mig modet igen, hjalp mig med lægebehandling og betalte for mine flybilletter, så jeg kunne tage tilbage til Spanien.

Opfølgning:

Amanda har kontaktet HopeNow og bekræftet, at hun er kommet hjem og er kommet ovenpå efter hendes ubehagelige oplevelser I Danmark.

Hold dig opdateret med nyt fra HopeNow

Vil du gerne holde dig opdateret med den sidste nye udvikling inden for menneskehandel og HopeNows arbejde, så tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at udfylde disse felter.
Tilmeld mig