Ekstra Bladet skriver i en stort opsat artikel om prostitution og menneskehandel med afsæt i HopeNows viden og target=”_blank”>reportager fra CNN, at Danmark nærmest er et bordel sammenlignet med de andre skandinaviske lande. I Sverige er holdingen til prostitution helt anderledes, idet køb af sex er forbudt.

Omkring halvdelen af sexarbejderne plejede at være danskere, ifølge politiet. Nu er langt størstedelen enten fra Afrika eller Østeuropa. Michelle Mildwater anslår, at antallet af afrikanske sexarbejdere i Danmark er tredoblet på to år, og ingen ved, hvor mange af dem er handlede mennesker.

HopeNows mission er at bekæmpe trafficking, altså handel med mennesker, hvad enten det er til sex-industrien eller andre formål.

– En lovændring, hvor vi kriminaliserer sexkøberne, er ikke hele løsningen, men kan sagtens være et element i en strategi, for at komme menneskehandel til livs. Man vil afskære nogle købere, men samtidig er der en risiko for, at sexarbejderme får det endnu vanskeligere, og vi får fejet problemerne ind under gulvtæppet – uden de af den grund er væk, udtaler Anne Brandt Christensen, formand for HopeNow til avisen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Contact

HopeNow
c/o Michelle Mildwater
Peter Bangs Vej 18, 4.
DK – 2000 Frederiksberg
E-mail: michelle@hopenow.dk