Foredrag med Niels Kastfelt

 

IMG_5721

HopeNow inviterede Niels Kastfelt, professor i afrikastudier, til at holde foredrag om, hvordan man kan forstå den kulturelle og religiøse baggrund for menneskehandel

HopeNows arbejde afhænger af frivillige kræfter. Derfor er det meget vigtigt for os, at uddanne og oplære vores dedikerede frivillige bedst muligt. Tirsdag d. 7. oktober 2014 havde HopeNow æren af at få Niels Kastfelt, professor i afrikastudier, ud for at holde et foredrag for HopeNow. Niels Kastfelt er specialiseret i afrikansk kultur, historie og religion. Han gav et dybdegående indblik i de dele af afrikansk kultur og religion, som i høj grad har indflydelse på den situation, som mange handlede mennesker i Danmark lever i.

HopeNow arbejder med flere hundrede handlede mennesker hvert eneste år, og størstedelen af disse kommer fra Nigeria. I sit foredrag fortalte Niels Kastfelt blandt andet om den traditionelle nigerianske religion, kaldet juju. Det er afgørende at have indsigt i dette, når man arbejder med handlede mennesker fra Nigeria. Mange nigerianske handlede mennesker har indgået en juju ed med deres bagmænd, som fastholder dem i et psykologisk fængsel, hvilket er en udfordring, man skal være opmærksom på i det daglige arbejde med handlede mennesker.

Efter oplægget lagde Niels Kastfelt op til debat, hvor blandt andet Michele Mildwater, HopeNows stifter, bidrog til debatten om, hvilke strategier man kan bruge, for at håndtere problematikken i det direkte sociale arbejde. HopeNow er meget taknemmelig for, at Niels Kastfelt ville holde et oplæg for os, som gør HopeNow og de frivillige kræfter i organisationen endnu bedre i stand til at forstå den virkelighed og situation, som de handlede mennesker, vi arbejder med, befinder sig i.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.