HopeNow mener, at oplysning og debat er vigtige elementer i bekæmpelsen af menneskehandel og som redskaber til at forbedre situationen for de handlede. HopeNow kommer derfor gerne ud og holder foredrag og viser nogle af de film som vi har været med til at lave om menneskehandel (se bunden af siden).

HopeNow har siden 2007 afholdt foredrag og workshops for Center mod Menneskehandel og Reden Internation samt på gymnasier, aftenskoler, højskoler, Metropol, kirker, Dannerhuset, Aarhus Universitet mfl. Derudover har vi foredrag om korruption om menneskehandel i Athen og Bangkok og München for bl.a. Transparency International.

Foredragsholdere

Elisabeth Berg, har været efterskolelærer i 40 år, og har holdt foredrag på efterskoler i hele landet om menneskehandel i mange år. Læs hendes blog og kontakt hende her.

Michelle Mildwater, stifter af HopeNow, har blandt andet holdt foredrag for Transparency International om samspillet mellem menneskehandel og korruption. Derudover har Michelle besøgt Interpol for at fortælle om etik og den metodiske fremgang ved samtaler med handlede mennesker.

HopeNows øvrige ansatte har undervist på Universiteter og andre undervisningsinstitutioner.

Udtalelser om foredrag

Højskolen Østersøen

Foredraget formåede at fortælle både den store og forsømte historie om menneskehandlens skjulte virke i vores samfund, samtidig med at binde det op på konkrete fortællinger og menneskeskæbner der efterlod os berørte og betænksomme.

Ulrik Noringriis, efterskoleelev

Jeg synes, at det var rigtigt flot af HopeNow, at de ville komme forbi vores efterskole og fortælle om de handlede kvinder.
Jeg synes, at det var super spændende at høre om! Jeg troede ikke, at det foregik i Danmark. Jeg mener, at det er en god ide at vise det til andre efterskoler. jeg synes, at man skal være klar over, hvad der sker i verden, specielt når det sker så tæt på.

Casper lambertsen, efterskoleelev

Jeg synes det var rigtigt spændende. Jeg vidste godt, at der var kvindehandel, fordi jeg havde set det i TV. men jeg troede slet ikke, at der var så meget kvindehandel i Danmark, og at det var så slemt. Jeg synes, at foredraget var godt, og super, at I ville komme. Det var super, at I viste en film i stedet for ” bare” at snakke hele tiden.

Lilian Sand, formand for Fanefjord Foredrags forening

Vi mødte den barske virkelighed da HOPENOW besøgte Fanefjord Foredrags Forening d. 5. marts 2014 på Damme Kro, for at fortælle os om, hvad menneskehandel er og hvem der er handlet…Læs mere her.

Kontakt os for yderligere information på vores E-mail.

Tjek også disse to dokumentarer som vi har været medvirken i produktionen af:
– When the Moon is Dark, 2006, Danish Doc, renamed Trapped og vist på CNN i 2008, den kan købes på HopeNows sekretariat for 150 kr.