skip to Main Content

HopeNow dengang …

Michelle Mildwater stiftede græsrods NGO’en HopeNow i April 2007, og hun er nu leder af organisationen. Michelle har arbejdet med handlede kvinder og udenlandske kvinder i prostitution i Danmark siden 2003, og hun har derfor en omfattende og dybdegående viden om de problemer, der relaterer sig til menneskehandel og udnyttelse.

Dengang Michelle startede var hendes fokus på afrikanske kvinder, primært fra Nigeria, men over årene har HopeNow også arbejdet med kvinder fra Kina, Øst Europa og Sydamerika. Michelle lavede outreach arbejde i prostitutionsmiljøer, fængsler og detentionscentre. Hun har også fungeret som en rådgiver i juridiske og opholdmæssige spørgsmål samt i advokat-klient interviews, lige såvel som hun har fungeret som facilitator, når kvinder har modtaget social- og sundhedsassistance.

Og nu …

10 år senere i 2017, fortsætter organisationen det arbejde, som Michelle startede. Organisation har udvidet sig og har nu over 20 frivillige og et lille hold af lønnede medarbejdere, der har en bred vifte a sociokulturelle og sproglige baggrunde, lige såvel som de kommer med forskellige professionelle og akademiske baggrunde i bagagen. Michelle er ikke alene i sit outreach arbejde mere – hun er ledsaget af et hold af frivillige, praktikanter, social peer-gruppemedarbejdere og lønnede medarbejdere.

HopeNow er på nuværende tidspunkt en officiel aktør under den danske regerings Handleplan til bekæmpelse af menneskehandel (2015-2016) og har et mandat til at identificere ofre for menneskehandel i Denmark. I mellem 2007 og 2017 har vi givet støtte til mere en 2000 mennesker. Siden 2016 er mindst 250 personer blevet screenet af HopeNow med formålet om at identificere dem som ofre for menneskehandel. 82 af dem er blevet identificerede som handlede af os, men kun 29 personer er gået med til at blive officielt identificeret som ofre for menneskehandel. Disse udgør en tredjedel af alle de personer, der er blevet officielt identificeret som handlede i Danmark. Den største udfordring er, at ofre for menneskehandel ikke føler, at det vil forbedre deres situation, hvis de bliver officielt identificeret; Det er ikke i deres interesse at modtage frivillig hjemsendelse, eftersom dette ikke vil forbedre deres situation.

Og i fremtiden …

I de seneste år er det blevet en høj prioritet for os at dokumentere alle de aktiviteter, som vi laver med vores målgruppe. Der er fortsat fokus på kvinder, der oprindeligt kommer fra Afrika, men vores målgruppe inkluderer også mænd og børn, der er potentielle eller identificerede ofre for menneskehandel i Danmark. I fremtiden er det vores plan at variere vores outreach aktiviteter i et forsøg på at opbygge tillid med et større antal af potentielle handlede kvinder og mænd. Vi vil fortsætte vores arbejde med at sprede viden igennem mangeartede kanaler med formålet om at skabe mere fordelagtige forhold for ofre for menneskehandel.

Back To Top