Igen i år uddeles en pris til det bedste kriminalpræventive projekt i Europa. Temaet for 2014 er forebyggelse af menneskehandel. DKR (Det Kriminal Præventive Råd) har indstillet HopeNow.

Menneskehandel er en alvorlig forbrydelse og et globalt fænomen, der krænker de grundlæggende menneskerettigheder. Menneskehandel er ofte rettet mod udsatte kvinder, mænd og børn, som udnyttes til tvangsarbejde, prostitution, kriminalitet, tiggeri, narkotika og handel.

Vinderen findes den 5. december

Europæiske projekter, som forebygger menneskehandel, kan vinde den europæiske kriminalpræventive pris 2014. Prisoverrækkelsen foregår ved en konference i Rom den 5. december 2014.

Vinderprojektet modtager et certifikat, en trofæ og en pris på 10.000 euro, eller ca. 75.000 kr. Derudover er der mulighed for at to projekter kan blive fremhævet som særligt lovende og modtage et certifikat + en pris hver på 5.000 euro eller ca. kr. 37.500.

Det er EU’s kriminalpræventive netværk, EUCPN, der uddeler prisen.

DKR´s begrundelse for indstillingen

Der er lagt vægt på at HopeNow er et prisværdigt og godt eksempel på en forebyggende virksomhed, der for få midler og hovedsageligt frivilligt arbejde formår at hindre  yderligere udnyttelse af sårbare mennesker med meget store eksistentielle problemer, hvor de nemt kan blive ofre for yderligere kriminalitet.

Projektet har fokus på at styrke (empower) den enkelte, der har været udsat for menneskehandel, til at kunne få reetableret sit liv nogenlunde igen, og på den måde sikre yderligere revictimisering.

Projektet og initiativet er velstruktureret og bygger på klare metoder til hjælp og støtte af handlede mennesker både i Danmark og i andre lande og vil kunne være til inspiration for.

Læs mere her

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Contact

HopeNow
c/o Michelle Mildwater
Peter Bangs Vej 18, 4.
DK – 2000 Frederiksberg
E-mail: michelle@hopenow.dk