skip to Main Content

NYHEDSBREV – MAJ

NYHEDSBREV MAJ 2014

SE VORES NYE DOKUMENTAR

I samarbejde med Anja Dalhoff har HopeNow lavet en ny dokumentar om en kvinde, Joy, som vi mødte for 7 år siden i Danmark, da hun var blevet handlet hertil. Hun blev dengang deporteret tilbage til Nigeria hvor hun lever i dag.
Dokumentaren følger hendes hårde liv i Benin City med mange forhindringer. Hendes mand har forladt hende, og hun har fået tre børn, som hun har meget svært ved at forsørge. Til trods for den svære situation er der stadig håb. Det er nemlig lykkedes Joy at opstarte en sybutik i Nigerias hovedstad, Benin City, på baggrund af 7 års støtte fra HopeNow og trofaste private donorer.
Se hele dokumentaren d. 14 Maj kl. 20.00 på DR2.

TEATERSTYKKE OM MENNESKEHANDEL

I samarbejde med C:NTACT (en del af Betty Nansens teatret) har HopeNow lavet teaterstykket “Trust”. Det er en personlig fortælling, fortalt af en handlet kvinde. Hun beretter om, hvordan hun blev solgt som barn til slaveri i Nigeria, handlet til Spanien og derefter til Danmark. Hendes kraftfulde historie illustrerer de forskellige faser af menneskehandel; sårbarhed, rekruttering, psykisk og fysisk vold, udnyttelse og den hårde vej fra Afrika til Europa.

Det er meget modigt af Joy, at hun tør stå frem og fortælle sin historie  om at være handlet som afrikansk kvinde og om al den modstand, hun har mødt på sin vej. Jeg vil vove at påstå at denne slags præsentation, hvor en handlet kvinde står frem og fortæller om sine oplevelser er den første af slagsen i Europa” (Michelle Mildwater).

SHELTER I NIGERIA

Børnene på billedet er nogle af de stigmatiserede, marginaliserede og misbrugte børn, HopeNow har mødt og interviewet i Benin City, Nigeria fra 2010 til 2012. De bliver anklaget for heksekunst og er blevet forladt af deres familier. Dette gør dem sårbare og er derfor i større risiko for at blive handlet.

De lokale myndigheder har ingen faciliteter til at hjælpe disse børn og derfor ender de ofte spærret inde i børnefængsler. Hvis børnene ikke bliver hjulpet i tide, dør de ofte på grund af sult eller tortur, da præster og ju-ju doktorer prøver at drive heksen ud af dem.
HopeNow har over de seneste år kontaktet familier og lokalsamfund sammen med NGO’en Society for the Empowerment of Young People “SEYP”.  Vores ‘Benin Shelter’ er oppe at køre, og indtil videre har vi reddet 18 børn. ‘Benin Shelter har plads til 40 børn, men vi mangler funding for at kunne levere professionel hjælp til så mange børn, inklusiv undervisning, lægehjælp og muligheden for at sende børn i skolen.
HopeNow og SEYP har med støtte fra HopeNows private donorer nu etableret et shelter, hvor disse børn kan modtage den kærlighed, omsorg og uddannelse, de fortjener. Nogle børn, som eksempelvis drengen i midten af billedet, kan ikke blive genforenet med sin familie og er derfor nu placeret på en kostskole sammen med en lille pige, der hedder Peace. Andre børn er med succes blevet reintegreret i lokalsamfundet. Men dette kan kun lade sig gøre på baggrund af støtte fra vores partner, den lokale NGO samt uddannelsen af familien og de ældre i landsbyerne. Vores drøm er at dette shelter bliver en ‘best practice’ model, og at den lokale NGO SEYP kan begynde at lave oplysningskampagner for at uddanne lokalsamfundene og stoppe udbredelsen af denne destruktive praksis, som er et brud på disse børns basale menneskerettigheder.

THE BODY SHOP DONERER 20.000 KRONER

The Body shop indsamlede 20.000 kroner til HopeNow igennem en eksklusiv aften med forårets nyeste makeup trends og personlige historier fra to handlede kvinder, som HopeNow har arbejdet sammen med de sidste år.
Donation er med til at gøre en kæmpe forskel for de mange handlede mennesker, som HopeNow hjælper.


HopeNow sætter meget pris på at have The Body Shop som CSR partner.

VI SØGER EN DYGTIG PRAKTIKANT

Har du lyst til at udvikle dine arbejdskompetencer og samtidig hjælpe ofre for menneskehandel?
Så følg dette link: Ny praktikant

 

Kommende begivenheder
‘A LIFE AFTER TRAFFICKING’ dokumentar
D.14 Maj kl.20.00 på DR2.


Tryk på billedet og se trailer
MERE INFORMATION:Følg os på Facebook & www.hopenow.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top