Nyhedsbrev April 2015

ppp

 

Indsamling – hjælp ofre for menneskehandel

I forbindelse med forårets nyhedsbrev og vores intensiverede arbejde, har HopeNow lanceret en indsamling, så du kan sprede forårsglæde til de kvinder og mænd, vi arbejder med.

På indsamlingssiden BetterNow kan du give en donation – om størrelsesordenen er som et lille påskeæg eller om du har mere at give af, er op til dig! Al støtte går direkte til HopeNows arbejde til fordel for ofre for menneskehandel – enten til vores sociale aktiviteter, uddannelse til handlede mennesker og deres børn eller som bidrag til vores opsøgende arbejde, som du kan læse mere om nedenfor, hvor Rikke deler ud af sine oplevelser som frivillig outreacher på gaden på Vesterbro.

https://www.betternow.org/dk/stot-kampen-mod-menneskehandel og del den gerne med familie og venner, så vi sammen kan skabe bedre vilkår for handlede mennesker i Danmark.

HopeNows Outreach

Siden 2007 har HopeNow arbejdet med at bekæmpe menneskehandel på gaden og i de senere år har det opsøgende arbejde fortsat i samarbejde med dedikerede frivillige. HopeNow har derfor i Påskens nyhedsbrev lagt vægt på, at fortælle om Outreach ud fra Michelle Mildwater og en af de frivilliges perspektiv.

Om Outreach fortæller Michelle Mildwater“Every second Saturday between 11pm and 3 am, we have been kindly lent Klippen, a drop in center in the red light area. From Klippen HopeNow staff go out on  the streets informing women that we are open and then providing hot drinks, clothing donations and condoms, lubricating creams, lipsticks  – all kindly donated by different firms. The other Saturdays and sometimes weekdays, we have to walk the streets of Vesterbro, like nomads wandering the streets; Our dream is to receive the keys for tailor made, cosy,facilities in the area, when they are not been used. Our goal is to continue to empower the women by providing them with clear information like where to go for medical help and what their legal rights are here in Denmark. If the women wish they can choose to visit our offices in Nørrebro during the day, take part in our activities and also receive more in depth counselling. This is just one of the many ways in which we also, in some cases, identify victims of trafficking.”

Interview med Rikke Gramkow, en frivillig fra Outreach, Marts 2015

Hvilken forskel tror du, at I gør for målgruppen?
Jeg tror, at vi gør en stor forskel for folk i vores opsøgende arbejde. Disse kvinder har efterladt sin familie, sin kultur og sit land. Alt er helt fremmed her ,og det kan være svært at begå sig, når man ikke kender sproget og systemet. Det er derfor vigtigt at vise, at vi er der for kvinderne. Når vi fortæller dem om, hvad vi kan hjælpe dem med, og at vi er der for at snakke deres sag, kan det være med til at give kvinderne en større følelse af tryghed i deres nuværende situation.”

Hvad får du selv ud af at være frivillig i Outreach-teamet?
Det er udfordrende, og jeg har fået flyttet nogle grænser, som jeg ikke vidste, at jeg havde. Jeg har lært meget om mig selv og om, hvordan jeg kan håndtere arbejdet med meget udsatte mennesker, hvilket er vigtigt i min fremtidige karriere som socialrådgiver.

Rikke slutter betænksomt interviewet af med: Selvom jeg boede på Istedgade en måned før jeg startede i teamet, var jeg slet ikke bevidst om alt det ,der foregik. Outreach åbnede virkelig mine øjne for realiteterne på gaden. Det er et tabubelagt emne, som er vigtigt at få ud i lyset, da det er et kæmpe problem. Derfor er det et betydningsfuldt arbejde, som organisationer som HopeNow gør.”

Hvis I skulle være interesseret i at støtte Outreach med tøj, mad eller lignende, er I velkomne til at kontakte os på mailen: anne-mette.ostergaard@hopenowdk.onmicrosoft.com

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 15.03.04 (4)

Temadag på Fyn

Det fantastiske initiativ der blev afholdt torsdag den 19. februar af Midtfyns Efterskole, Søndre Nærå Valgmenighed og HopeNows frivillige foredragsholder, Elisabeth Berg generede et overskud på 15.000 kr, som går til HopeNows videre arbejde for og med de handlede mennesker. Hos HopeNow er vi meget taknemmelige for den fantastiske støtte.

Fyns stifttidende skrev en artikel om eventen, som du kan læse her

Man kan stadig nå at få fingrene i skulpturen, “Handle with care”, som kunstneren Astrid Søe donerede til auktion for HopeNow. Den blev vist i sidste nyhedsbrev og hvis man er interesseret i den flotte fedtstensskulptur, kan Elisabeth Berg kontaktes på: elisab.berg@gmail.com

Fåborgegnens Efterskoles oplysende støtte-event

Den 14. april vil eleverne på Fåborgegnens Efterskole forsøge at skabe lys i mørket for alle handlede mennesker i Danmark i form af en støtte-event for HopeNow.

Fåborgegnens Efterskole vil i samarbejde med HopeNow skabe et oplysende arrangement, hvor tankevækkende indslag fra talere som Rosa Lund fra Enhedslisten og stifter af HopeNow, Michelle Mildwater, vil være med til at sætte fokus på menneskehandel

Arrangementet vil starte kl.19 med mad over bål, og gæster vil kunne deltage i det amerikanske lotteri, hvor der er flotte præmier at vinde, doneret af de lokale erhvervsdrivende. Underholdningen vil gennem aftenen bestå af diverse musikalske indslag og et fortryllende besøg af Troldmanden fra Samsø. Aftenen vil blive afsluttet med at sende 100 lanterner til vejrs som symboler på lys i mørket for de handlede mennesker.

Arrangementet starter kl.19 tirsdag den 14. april, og for kun 60kr vil du kunne deltage og samtidig gøre en forskel for handlede mennesker. Pengene vil gå ubeskåret til HopeNows forsatte arbejde til kampen mod menneskehandel. Du kan tilmelde dig på kontor@faae.dk

Hvis du ikke har mulighed for at komme og stadig gerne vil støtte HopeNows arbejde, kan donationer også gives på: reg: 1551 og konto: 10350433. Det er vigtigt at skrive Faae, navn og eventuelt firma på donationen. Alle donationer vil selvfølgelig blive nævnt ved arrangementet, på vores hjemmeside og facebook.

Vi glæder os til at se jer!

Koncertrække til støtte for HopeNows arbejde

Cellisten, Anja Lillemæhlum, fra Syddansk Musikkonservatorium, har været så generøs at dedikere koncertrækken, “Den stille Røst”, til HopeNows arbejde mod menneskehandel. Den første koncert blev afholdt den 18. marts, hvor hun spillede en rørende, smuk koncert der spændte over norsk folkemusik, barokmusik, nyere klassisk musik og egne kompositioner. Her var HopeNow med og fortælle om menneskehandel og vores arbejde, og der var opsat en lille udstilling med nogle af de handlede mennesker vi har haft kontakt med og hjulpet. Vi gentager succesen onsdag den 31.marts, hvor entreen atter vil gå ubeskåret til det fortsatte arbejde i HopeNow.

Du kan læse mere om Anja Lillemæhlum her og lytte til hendes musik her

Praktisk information:

Entre:
50 kr.
Dato, tid og sted:
31. Marts kl. 19.30 i Timotheuskirken,
Christen Bergs Allé 5, 2500 Valby
Vi glæder os til at se jer til koncerten!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.