Nyhedsbrev august 2011

Der er sket meget i og omkring HopeNow henover sommeren. Her får du højdepunkterne.

Michelle Mildwater vandt 25.000 kr. og titlen som 8th Wonder

I sidste nyhedsbrev fortalte vi, at Michelle Mildwater var nomineret til Femina og Elisabeth Ardens pris 8th Wonder Award, hvor der overrækkes 25.000 kr. til velgørenhedsarbejde til en kvinde, som yder en særlig indsats. Michelle Mildwater vandt prisen, og det var en meget stor begivenhed. Hun var i Nigeria, da der d. 31. maj blev afholdt et arrangement i Aller-huset, hvor vinderen blev afsløret. HopeNows formand Anne Brandt Christensen modtog prisen og den flotte check på 25.000 kr. på Michelle Mildwaters vegne. HopeNow er meget stolt over prisen, og pengene vil blive brugt på mere velgørenhedsarbejde i foreningen. Tak til alle jer, der stemte på Michelle.

Udbytterig rejse til Nigeria

I slutningen af maj var HopeNow i Nigeria. Formålet med rejsen var at undersøge muligheden for et samarbejde med en organisation i Nigeria, der også bekæmper menneskehandel. Rejsen var betalt af Danida, som gerne vil støtte vores arbejde. Du vil kunne læse mere om vores arbejde med at støtte kvinder, børn og unge i Afrika i fremtidige nyhedsbreve.

Fagligt netværk med fokus på anti-trafficking

HopeNow er blevet tovholder på et anti-trafficking netværk, der oprindeligt blev sat i søen af 3F. Netværket består af forskellige interessenter såsom politikere, politi, NGO’ere, kunstnere og kvindenetværk. Netværkets formål er at sprede oplysning om, hvad der rører sig på anti-trafficking fronten. Fremover er det Anne Brandt Christensen fra HopeNow, der indkalder netværkets medlemmer til møder.

Fødselsdagsgave fra The Body Shop

HopeNow deltog i The Body Shops 30 års fødselsdag d. 18. juni. HopeNow holdt tale og havde samlet en gruppe modige kvinder, hvoraf nogle var handlede mennesker. Kvinderne sang og dansede, så taget løftede sig! Festens største overraskelse var, da HopeNow fik overrakt en check på 30.000 kr. fra The Body Shop, fordi de gerne vil støtte HopeNows store arbejdsindsats. HopeNow havde slet ikke forventet den flotte donation, og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til The Body Shop!

Underskrifter hjalp med at ændre vilkår for handlede mennesker

De 58.045 underskrifter som The Body Shop indsamlede, og Anne Brandt Christensen fra HopeNow overrakte ligestillingsminister Lykke Friis har gjort en forskel og været med til at få tre punkter med i den nye handlingsplan mod menneskehandel.

Netop nu sælger The Body Shop en pin til 20 kr., hvor hele overskuddet går til HopeNow.

Se video her: http://www.youtube.com/watch?v=FvV6fwDBG_A&feature=youtu.be

Den nye handlingsplan nævner HopeNow

I den nye handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011-2014 nævnes HopeNow som en professionel aktør på området. Foreningen fremhæves for sin research og sit unikke og innovative arbejde i Afrika med at rehabilitere handlede kvinder, og for sit arbejde i Danmark med handlede kvinder i asylcentre og fængsler. Find den nye handlingsplan her: http://www.lige.dk/files/PDF/Handel/Menneskehandel-handlingsplan_2011-2014.pdf

Vi har fået nyt kontor

Kulturcenteret på Drejervej har generøst tilbudt HopeNow et gratis kontor i bygningen de næste seks måneder. Michelle Mildwaters lejlighed havde indtil da nærmest fungeret som en banegård, fordi alle møder blev holdt her, men siden 1. august har vi haft et dejligt kontor på Drejervej 17, 2400 København NV. Det vil vi gerne takke præsteparret Merete og Jarle Tangstad for.

Forestilling Knock on Unpaintet Wood

Tirsdag d. 23. august holder Michelle Mildwater og Anne Brandt Christensen foredrag om trafficking i DANSEhallerne, Pasteursvej 20, 1799 København V. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs, og der bliver efterfølgende lagt op til debat. Foredraget starter kl. 18.30, og senere på aftenen er der mulighed for at opleve en genopsætning af danseforestillingen ‘Knock on Unpaintet Wood’ af Mute Comp, som HopeNow har bidraget til med kvinders historier og input om global menneskehandel. Foredrag og danseforestilling koster 75 kr. Ønskes dertil sandwich og vand bliver prisen 150 kr.  Billetreservation sker på billet@mute-comp.dk

Se trailer fra forestillingen her: http://www.youtube.com/watch?v=9n6nb63e_kQ

Udstilling om menneskehandel

Fra d. 27. august til 29. december har Arbejdermuseet i Rømersgade en sæ rudstilling om menneskehandel.  Udstillingen af John Kørner hedder ”Kvinder til salg” og består af en serie på tolv store malerier og et mindre antal grafiske værker. Der er en kvinde i centrum i alle billederne, der via stemninger, antydninger og flertydighed inviterer til refleksion og stillingtagen til de menneskelige aspekter af kvindehandel og prostitution. HopeNow har været i dialog med Arbejdermuseet omkring særudstillingen, der i høj grad er et besøg værd.
Støttearrangement for HopeNow

Lørdag d. 3. september kl. 16.00 afholder kirken på Drejervej 17, 2400 København NV et støttearrangement for HopeNow, hvor alt overskud går til foreningens arbejde. Peter Mygind er vært på arrangementet, der blandt andet byder på et kæmpe lotteri, teater, musik og awareness om menneskehandel. Alle er velkomne til arrangementet, der koster 150 kr. Billetter kan købes på www.kvindetilkvinde.dk/events/konferenceteselslab, og du kan læse mere om arrangementet på www.friendsdk.com/mad-tea-party

Indmeldelse online er nu muligt

Din støtte og opbakning er med til, at HopeNow har kunnet hjælpe ofre for menneskehandel i Danmark og Afrika. Vi håber, at du fortsat vil støtte sagen og arbejdet med og for ofre for menneskehandel ved at forny dit medlemskab af HopeNow for 2011, hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan som noget nyt nu også tilmelde dig på www.hopenow.dk og betale med kreditkort, eller du kan indbetale kr. 150,- til et støttemedlemskab eller kr. 300,- til et fuldt medlemskab på:

Bank: Danske Bank.

Reg.nr.: 1551

Kontonr.: 4250097875

VIGTIGT: Husk at angive navn, adresse og e-mail ved indbetaling samt på mail til medlem@hopenow.dk

TAK FOR DIN STØTTE OG OPBAKNING – DU ER MED TIL AT GØRE EN FORSKEL!