Nyhedsbrev December 2014

Partnerskabsbesøg i Kenya

I november har Michelle Mildwater og Sune Barker fra HopeNow været i Kenya for at etablere et partnerskab med en kenyansk anti-trafficking NGO. Menneskehandel er et globalt fænomen, som vi ikke kan bekæmpe alene, og derfor bliver internationale partnerskaber prioriteret højt i HopeNow. Det nye partnerskab er en god mulighed for at dele viden og erfaringer, for bedre at forstå de kræfter der driver fremkomsten af menneskehandel både i Kenya og i Danmark.

I de tilfælde, hvor et handlet menneske sendes tilbage til sit oprindelsesland af de danske myndigheder, er det en stor fordel at kunne samarbejde med lokale NGO’er, for at kunne følge op på den enkeltes situation og sørge for at de får hjælp af HopeNows partner i deres oprindelsesland. Med partnerskabet i Kenya, kan HopeNow også arbejde præventivt mod menneskehandel. På besøget blev grundstenen lagt for et fremadrettet partnerskab med en oplysningskampagne, hvor tidligere handlede mennesker arbejder for at øge befolkningens bevidsthed om, hvad det vil sige at blive handlet, og hvad man skal gøre for at undgå det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HopeNow’s Michelle Mildwater og Sune Barker sammen med vores nye samarbejdspartnere fra anti-trafficking NGO’en i Kenya.

HopeNow vinder europæisk pris

HopeNow har vundet den europæiske kriminalpræventive pris “The European Crime Prevention Award 2014”, som blev uddelt 5. december ved en konference i Rom. Temaet for årets pris, der uddeles af Europas kriminalpræventive netværk, EUCPN, er forebyggelse af menneskehandel. HopeNow er blevet indstillet af det Kriminal Præventive Råd, som begrunder indstillingen af HopeNow med disse ord:

“Der er lagt vægt på at HopeNow er et prisværdigt og godt eksempel på en forebyggende virksomhed, der for få midler og hovedsageligt frivilligt arbejde formår at hindre yderligere udnyttelse af sårbare mennesker med meget store eksistentielle problemer, hvor de nemt kan blive ofre for yderligere kriminalitet. Projektet har fokus på at styrke (empower) den enkelte, der har været udsat for menneskehandel, til at kunne få reetableret sit liv nogenlunde igen, og på den måde sikre yderligere revictimisering. Projektet og initiativet er velstruktureret og bygger på klare metoder til hjælp og støtte af handlede mennesker både i Danmark og i andre lande og vil kunne være til inspiration.”

Læs mere om prisen her.

Frivillig uddannelse i HopeNow

HopeNows frivillige har dette efterår haft mulighed for at deltage i en lang række relevante og spændende workshops. Vores engagerede frivillige er en bærende drivkraft i HopeNows arbejde for og med handlede mennesker, og derfor er det vigtigt for os, at kvalificere vores frivillige bedst muligt til dette arbejde.

HopeNow har arrangeret workshops med en bred vifte af dygtige undervisere, som tilsammen har givet de frivillige et indblik i de mange aspekter af arbejdet med handlede mennesker – både de juridiske, kulturelle, strukturelle, sociale og psykologiske dele af arbejdet. Vi vil gerne sige tak til de dygtige og inspirerende undervisere: advokat Anne Brandt Christensen, lektor i afrikastudier Niels Kastfelt, traumeterapeut Lisbeth Ingvartsen Roberts, psykoterapeuterne Liz Whitta-Jørgensen og Viggo Müller, samt direktør i Anti Trafficking Consultants Andy Desmond.

IMG_5909

Andy Desmond, direktør i Anti Trafficking Consultants, er tidligere politimand og efterforsker ved Scotland Yard. Han fortæller her de frivillige om sin efterforskning i det internationale kriminelle netværk bag menneskehandel.

HopeNow i samarbejde om ny handlingsplan mod menneskehandel

Regeringen er i færd med at udarbejde en ny handlingsplan for arbejdet mod menneskehandel, der skal træde i kraft i 2015. HopeNow søger selvfølgelig at påvirke den proces, så resultatet bliver bedst muligt for handlede menneskers situation i Danmark. Vi var derfor i samarbejde med et NGO-netværk, bestående af HopeNow, Pro Vest og Reden International til foretræde for Folketingets Ligestillingsudvalg den 3. december for at arbejde for 5 specifikke anbefalinger, som vi er blevet enige om i vores NGO-netværk:
1. Længere refleksionsperiode med mulighed for kompetencegivende forløb for handlede mennesker
2. Forberedt hjemsendelse – Mulighed for andre former for frivillig hjemsendelse end via IOM
3. Ofre for trafficking skal kunne få ophold i Danmark – også i praksis
4. National Rapporteur på menneskehandelsområdet efterlyses
5. Fokus på det opsøgende arbejde – også for mindreårige og mænd
Vi håber, at den kommende handlingsplan vil udgøre et endnu bedre grundlag for, hvordan vi fremover kan samarbejde henimod at begrænse menneskehandel og assistere de mennesker, som har været udsat for menneskehandel, på bedste vis.

Julearrangement i UKirken

D. 11. December inviterer HopeNow til et julearrangement med god musik, godter og julelotteri. Vi markerer endnu et års indsats for handlede mennesker i Danmark med en aften med vores frivillige, medlemmer og alle, der er interesserede i at støtte HopeNows arbejde. Tag venner og familie under armen og kom forbi til en hyggelig aften i en god sags tjeneste.
Ukirken på Vesterbro har været så generøse at låne os deres smukke og hyggeligt indrettede lokaler. Aftenens lydside leveres af musikerne Jacob Thomsen og Martin Rude, som vil spille deres egne numre.

Vi vil sælge æbleskriver og varme drikke, og der vil være julelotteri, hvor du vil kunne vinde lækre præmier og måske skaffe dig selv en tidlig julegave. Overskuddet går ubeskåret til HopeNows arbejde for personer udsat for menneskehandel i Danmark.

Praktisk information
Entré: Gratis
Tid: D. 11. december kl. 19.00-21.30
Sted: UKirken, Dannebrosgade 53, 1660 København V
OBS: Vi tager kun imod kontanter i baren!

Tilmeld dig vores facebookevent her.

Vi glæder os til at se jer!

ukirke
UKirken er en ungdomskirke på Vesterbro, som vil sætte rammerne for HopeNows hyggelige og uformelle julearrangement 11. december.

Glædelig jul!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.