Nyhedsbrev Februar 2015

Et nyt år for HopeNow

Et år er afsluttet og et nyt begyndt. I 2015 bygger vi videre på de gode initiativer og erfaringer, som HopeNow erhvervede sig i det gamle år. 2014 var et år med nye tiltag og aktiviteter, hvor vi bl.a. blev opmærksomme på nye, sårbare grupper inden for vores psykosociale arbejde, og vi udviklede forskellige programmer for og med de handlede mennesker, som vi arbejder med. Det var også et år, hvor nye samarbejdspartnere kom på banen, og vi etablerede et nyt og spændende partnerskab i Østafrika, så vi sammen kan hjælpe endnu flere.

Vi ser frem til et nyt år, hvor målsætningerne stadig er at nå ud til endnu flere handlede mennesker og styrke HopeNows indsats. Vi vil  udvide vores netværk af mennesker, der støtter op om HopeNow – både i form af samarbejder, medlemmer og af kvalificerede frivillige, som alle udgør en bærende drivkraft i arbejdet mod menneskehandel. I gør en forskel, og vi sætter stor pris på håber, at I vil blive ved med jeres fantastiske støtte!

 

HopeNows foredrag om trafficking

Oplysning og debat omkring trafficking er nogle af hovedelementerne i arbejdet mod menneskehandel, og allerede i den første måned af det nye år har HopeNow været inviteret til at holde foredrag i Århus og München.

I midten af januar var stifter af HopeNow, Michelle Mildwater, og formanden for bestyrelsen, Anne Brandt Christensen, inviterede til München for at undervise Erasmus-studerende på KFSH Universitet omkring menneskehandel i to hele dage. Her delte de ud af deres viden om de kulturelle, juridiske, sociale og psykologiske aspekter af menneskehandel til stor interesse for de studerende:

“Thank you for the great course last week. It was so passionate and informative. For me it was definitley the most interesting (and important) lecture this semester. Thank you for your admirable work and please come back soon!” – Franz Dorn

HopeNow var også inviteret til Århus Købmandsskole i forbindelse med deres temauge, “Studerende i en Global verden”. For HopeNows programmanager, Sune Min Barker, var det tredje år i træk, han besøgte skolen for at holde foredrag, denne gang i selskab med projektkoordinator, Maiken Andersen. Her holdt de foredrag for 200 studerende omkring de underliggende globale årsager til trafficking, og eleverne beskrev dette som det mest interessante oplæg i temaugen.

Yderligere har 15 danske efterskoler landet over haft besøg af HopeNows frivillige foredragsholder, Elisabeth Berg, som har været ude og fortælle om arbejdet med de handlede menesker. På HopeNows facebook side skriver blandt andre, Sofie fra Rinkenæs Efterskole;

“Rigtig godt foredrag der går lige i hjertet og giver et godt indblik i hvor vigtigt det faktisk er at få øjnene op for menneskehandel, og hvor forfærdeligt de har det!”

HopeNow er glade for den store interesse omkring trafficking, og at vi med vores viden kan sætte fokus på emnet.

Hvis du, eller nogen du kender, er interesserede i at få HopeNow ud til en virksomhed eller skole og holde fordrag om menneskehandel og vores arbejde, kan du læse mere her


HopeNows programmanager, Sune, og projektkoordinator, Maiken, underviste 200 studerende på Århus Købmandsskole omkring push and pull-faktorer til trafficking.

 

Interview med HopeNow i TV-Avisen

Den 23. januar satte DR1’s TV-Avis fokus på regeringens indsats overfor menneskehandel. Her udtalte formanden for HopeNow, Anne Brandt Christensen, sig om de manglende tiltag fra regeringens side, efter den i regeringsgrundlaget fra 2011 forpligtede sig til at komme handlede kvinder til hjælp; “Det er ikke vores oplevelse, at regeringen har sat voldsomt ind overfor kvindehandel. Der er stadigvæk mulighed for at tjene rigtig mange penge som bagmand, og samtidig er der lav risiko for at blive fanget.” Anne pointerede i interviewet, at regeringens svigt særligt ligger i de mangelfulde ressourcer til efterforskningen af bagmændene bag kvindehandlen.

Du kan se klippet fra tv-avisen fra den 23. januar her og læse et mere detaljeret interview omkring problematikken med bl.a. Anne Brandt Christensen her

 

HopeNow lagde hus til kvartalsmøde

I starten af februar lagde HopeNow hus til det første kvartalsmøde med repræsentanter fra Ministeriet for Ligestilling, NGO’er og Center Mod Menneskehandel, med henblik på at skabe endnu bedre dialog og drøfte aktuelle anti-trafficking emner.

 

Temadag på Fyn

Torsdag den 19. februar løb et flot event af stablen på Fyn, da Midtfyns Efterskole, Søndre Nærø Valgmenighed og HopeNows frivillige foredragsholder, Elisabeth Berg gik sammen om at arrangere en temadag til støtte for HopeNow.

Her blev der blandt andet vist film og fotos fra HopeNows arbejde, og stifter af HopeNow, Michelle Mildwater, holdt et gribende foredrag på skolen og til den senere Lysgudstjeneste.

I løbet af dagen kunne man desuden vinde flotte præmier i lotteriet, høre musikalske indslag fra eleverne, købe bøger i bogcafeen samt stille sulten i boderne med kage og varm mad. Efterskolens elever aktionerede sig selv væk som “slave for en dag” og kunstneren, Astrid Søe, donerede skulpturen “Handle with care” til bortauktion for HopeNow. Hvis du kunne være interesseret i at få fingrene i denne, kan den købes ved at kontakte Elisabeth Berg på: elisab.berg@gmail.com

Alle bidragene fra dagen løb op på det flotte beløb 11.000 kr. Hos HopeNow er vi meget taknemmelige for støtten og det imponerende initiativ fra Midtfyns efterskole, Søndre Nærå valgmenighed og Elisabeth Berg!


Skulpturen, “Handle with care”, af Astrid Søe

Fest for HopeNow

Julen er hjerternes fest og derfor arrangerede københavneren, Lasse Søndergaard Winther, den 20. december en støttefest for HopeNow på eget initiativ, hvor folk donerede ting, der senere på aften blev bortauktioneret til støtte for HopeNows arbejde mod menneskehandel. Overskuddet på knap 1500 kr. vil gå ubeskåret til det forsatte arbejde for handlede mennesker. Mange tak for den flotte indsats!

Hvis du også har lyst til støtte HopeNow med et godt initiativ, så er du mere end velkommen til at kontakte os på mail: anne-mette.ostergaard@hopenowdk.onmicrosoft.com

Koncertrække til støtte for HopeNows arbejde

Den unge, danske cellist, Anja Lillemæhlum, fra Syddansk Musikkonservatorium, har været så generøs at dedikere koncertrækken, “Den stille Røst”, til HopeNows arbejde mod menneskehandel. Således vil der være to koncerter i marts, hvor lydsiden vil spænde over norsk folkemusik, barokmusik, nyere klassisk musik og egne kompositioner.
Her vil HopeNow også fortælle om handlede menneskers skæbner og vores arbejde for at hjælpe dem, hvilket netop er, hvad der har inspireret Anja til at dedikere støttekoncerterne til HopeNows arbejde. Til koncerterne kan man også støtte arbejdet mod menneskehandel gennem et bidrag eller et medlemsskab til HopeNow.

Du kan læse mere om Anja Lillemæhlum her og få en smagsprøve på hendes musik her

Praktisk information:

Entre:50 kr.

Dato, tid og sted:

18. Marts kl. 12.00 i Jerusalemskirke,
Rigensgade 19, 1316 København

31. Marts kl. 19.30 i Timotheuskirken,
Christen Bergs Allé 5, 2500 Valby

Vi glæder os til at se jer til koncerten!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.