Privat sektoren vigtig i kampen mod menneskehandel

De seneste tal viser, at verden i dag har 2,4 millioner mennesker fanget i slaveri, hvilket gør det til en af samfundets største udfordringer. Trafficking er nu en global kriminel business, der profiterer US $32 milliarder om året. At bekæmpe det kræver deltagelse fra alle samfundets sektorer, udtaler UNODC (FNs kontor for narko og kriminalitet).

For at finde nye metoder til at bekæmpe denne svøbe har kampagnen “End human trafficking now!: Enforc ing the UN Protocol Luxor International Forum i dag bragt politikere, civilsamfundet og erhvervsledere fra hele verden sammen.

Eventen blev arrangeret af “End Human Trafficking Now! og United Nations Global Initiative to Fight Human Trafficking (UN.GIFT).

UNODCs generalsekretær, Tury Fedotov opfordrede erhvervslivet, en ofte overset men kritisk faktor, til at gøre noget. “Erhvervslivet har så mange ressourcer, viden og indflydelse at tilbyde i kampen mod trafficking.  At hæve bevidstheden om trafficking både indenfor arbejdsstyrken og samfundet er kritisk, og erhvervslivet har et moralsk og juridisk ansvar for at sikre, at alle aspekter af deres aktiviteter er “traffick-fri” – fra ansatte, til leverandører, til partnere”.

UNODC PR her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.